kervel gewone
Kervel (Anthriscus cerefolium) is een heerlijk kruid, waarvan
u regelmatig blad kunt plukken. De planten groeien na het
plukken snel weer aan. Kervel is lekker in soepen, ei-, vlees- en
kaasgerechten maar ook bij komkommer en doperwten. Het is een
mooi, fijnbladig gewas dat 40-60 cm hoog wordt.
Zaaien: van maart tot half augustus in de vollegrond. Deze moet
voldoende vochtig en humusrijk zijn. Zoek wel een zonnige plek
uit. Zaai niet op een zwaarbemeste bodem, dan wordt het gewas
lang en slap. Zaai op regels (of rijen) met een onderlinge afstand
van 15 cm. Bij vroege zaai gaan de planten in juli bloeien, bij
late zaai pas het volgende jaar. De bloeischermen zijn niet echt
opvallend met geel-witte bloemen.
Oogst: vanaf ca. 5 weken na het zaaien kunt u regelmatig blad
snijden.
Reviews
There are no reviews yet.