snijselderij amsterdamse donkergroene
Snijselderij Amsterdamse donkergroene is een veelgeteeld snijselderijras met donkergroen blad. Het is een mooi gewas met fijn blad. Bovendien het meest aromatische ras. Dit ras wordt zowel in de vollegrond als onder glas geteeld. Heerlijk in soepen en sauzen of als groente.
Zaaien: snijselderij groeit goed op alle grondsoorten, mits voldoende humusrijk. Zaai in de periode maart tot en met juli in de vollegrond op een vochtig zaaibed. Zaai in regels (of rijtjes) met een tussenruimte van 15 cm. Het zaad kiemt langzaam en kan eventueel eerst worden voorgekiemd (in vochtig zand op warmte). Onder glas wordt in september gezaaid. De grond regelmatig vochtig houden.
Oogst: bij vroege zaai kan vanaf juli geoogst worden. Snij het blad niet te kort af (de vakman zegt: laat flinke stoppel staan). Zo’n stoppel groeit weer uit en na verloop van tijd kunt u opnieuw oogsten. Van zaaisel in september onder glas wordt in de periode december-maart geoogst. Geschikt voor invriezen.
Reviews
There are no reviews yet.